For media

Her vil du finne vårt bildearkiv og Lyse TV, i tillegg til pressemeldinger, kontaktinformasjon for pressinformasjon og pressebilder. Vi har også gjort tilgjengelig publikasjoner og presentasjoner fra Lyse.

 • Når strømbruken går opp, øker naturlig nok også den samlede mengden strøm som skal transporteres gjennom strømnettet. Flere eksperter mener at dette vil føre til høyere kostnader for norske husholdninger gjennom nettleien. Det fastslår rapporten at er misvisende. Foto: Zhang Kenny / Unsplash

  Rapport viser stor økning i strømforbruk mot 2030

  At strømforbruket øker er noe de fleste vet - men hvor mye det er snakk om har inntil nå ikke vært konkret. Med den nye rapporten som Energi Norge lanserte i dag går det tydelig frem at det innen 2030 er snakk om en økning på 25 prosent men trolig en mindre nettleie enn antatt.

 • Ullandhaugtårnet representerer en stor del av regionens fortid - og fremtid. Foto: Atle Tegle Åmodt.

  Lyse blir eier av Ullandhaugtårnet

  Lyse har inngått avtale med Telenor Eiendom om overdragelse av det regionale landemerket Ullandhaugtårnet. Avtalen ble inngått denne uken, og formell overtakelse er planlagt i løpet av våren 2020.

 • Kabelen til England blir en del av et større fibernettverk som Altibox etablerer, Euroconnect-1, som skal sørge for en robust og førsteklasses digital infrastruktur.

  Altibox bygger fiber over Nordsjøen til England

  Lyse-konsernet vil gjennom sitt heleide datterselskap Altibox etablere en europeisk fiberring som skal styrke Norge som datasenternasjon. Operatør Altibox og partnerne i et konsortium skal bygge ny 700 km lang fiberkabel mellom Norge og Storbritannia.

 • Gir Viking-kamp til 3500 barn og unge

  Når Viking møter Rosenborg på søndag, sitter det minst 3500 barn og unge blant publikum, med billetter fra Lyse – klare for en gratis og forhåpentligvis minnerik kampopplevelse.

 • Med elbilen som batteri

  Lyse tester ut en helt ny type lader for elbil som både kan lade elbilen, men som også kan fungere som en strømforsyner til boligen, med en oppladet elbil som strømkilde. Slik vil elbilen kunne bli en del av strømnettet.

 • Smartere bruk av strømnettet

  Elektrifiseringen av Norge vil gi folk lavere energikostnader. For å få til dette, trenger vi en ny prismodell for nettleie, skriver Knut Kroepelien i Energi Norge og Knut Lockert i Distriktsenergi.

 • Trond Thorbjørnsen i Lyses Innovasjonsavdeling med sensoren som Gjesdal kommune skal bruke i sine kommunale bygg.

  Lyse-innovasjon i kommunale bygg

  ​​​​​​​Gjesdal kommune tar nå i bruk en sensor som vil måle fukt og temperatur i kommunale boliger. Dette vil spare kommunen for store summer og kan fort bli en tjeneste som andre kommuner også kan benytte seg av.

 • Forus kjølesentral offisielt åpnet

  - Sandnes har verdens beste varme- og kjøleløsning, sa Audun Aspelund, administrerende direktør i Lyse Neo om fjernvarme og frikjøling som leveres til Havneparken.

 • Montør ligger oppå kraftlinje for å feste fast en sensorkule, mens en montør står i masten.

  Sensorkule kan hindre strømbrudd

  Norsk utviklet sensorkule er montert på kraftlinje hos Lyse Elnett som et prøveprosjekt. Kulene vil gi sanntidsinformasjon om tilstanden på kraftlinjen, og kan dermed varsle om på et tidlig stadie eller før de oppstår.  

 • Lyses forskningspris til professorer i miljøhistorie

  «Hvordan skal vi svare på de store miljøutfordringene, på lokalt, nasjonalt og globalt nivå? Det er viktig at vi stiller oss disse spørsmålene.» Professor Dolly Jørgensen og professor Finn Arne Jørgensen er tildelt Lyses forskningspris 2018 for sin forskning på miljøhistorie.

 • Fornøyde kunder

  Altibox-partnerne har de mest tilfredse bredbåndskundene for 10. året på rad

  Norges mest tilfredse bredbånds- og tv-kunder* tilhører Altibox-partnerskapet.

 • Skoleklasse ved Lundehaugen ungdomsskole foran tavlen i klasserommet sitt. Elever i midten holder sjekken som viser at de vant premie.

  Vant premie i elsikkerhet

  To skoleklasser i Sandnes vant hovedpremie for å ha gjennomført undervisning i elsikkerhet. De to klassene fikk tilsammen 10.000 kroner til sin klassekasse.

Viser fra 85 til 96 av totalt 500 artikler

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS