For media

Her vil du finne vårt bildearkiv og Lyse TV, i tillegg til pressemeldinger, kontaktinformasjon for pressinformasjon og pressebilder. Vi har også gjort tilgjengelig publikasjoner og presentasjoner fra Lyse.

 • Hege Monsen-Wiggins, Leiv Molven, og Aleksander Dåsvand ved anleggsområdet på Storhaug. (Foto: Kristofer Ryde)

  Øyner målet i det fjerne

  I ni år har Hege Monsen-Wiggins jobbet med å bygge fjernvarme til Stavanger. Halve strekningen er lagt, og nå graves det for fullt på Storhaug.

 • Toril Nag

  Med ansvar for fiber til folket

  Oljeselskapene hadde et skrikende behov for høy båndbredde og Lyse så mulighetene. ElTele Rogaland kom oljenæringens behov i møte.Les intervjuet med Toril Nag som nylig ble publisert i magasinet Lyse sider.

 • Kart tatt ut fra websiden med informasjon om strømbruddet.

  Kortvarig feil med ny teknologi

  Driftssentralen kunne på rekordrask tid sørge for strøm igjen til kunder i Stavanger sentrum siste lørdag i desember etter feil på strømkabel. Etter kun 10,5 minutter fikk kunder strømmen tilbake takket være ny teknologi som testes ut.

 • Fiber til alle

  Lyse inviterer både til dugnad og til jobbsøkere når det gjelder å sørge for fiber til alle. For å få til det må det gjøres en hederlig innsats, og flere flinke folk trengs på laget.

 • Betongelementer heises ned på byggeplass hvor nye Opstad transformatorstasjon bygges.Foto: Fredrik Ringe

  God framdrift på Opstad

  Byggingen av nye Opstad transformatorstasjon går etter planen. De første betongelementene ble heist på plass i desember, og snart er kabelkjelleren ferdig.

 • Foto: Rødne Fjord Cruise/Morten Sivertsen

  Fullelektrisk i Lysefjorden  

  Når turistene gjør sitt inntog til sommeren, er Rødnes nye elektriske hurtigbåt på plass i Stavanger Havn med ladeløsning fra Lyse. 

 • Nye drakter med Lyse som hovedsponsor ble lansert i Nye Loen på Nærbø i kveld. Med det har Nærbø IL og Lyse inngått en langvarig kontrakt med klubben i Hå.

  Lyse og Nærbø Idrettslag inngår langvarig samarbeid

  Nærbø Idrettslag kan stolt presentere Lyse som ny hovedpartner for klubbens breddeavdeling. Samarbeidet starter opp 1.januar 2020, og gjelder for alle breddeidretter - fotball, håndball, ishockey, innebandy og basketball.

 • Tester bruk av batteri

  Lyse Elnett deltar i forskningsprosjektet CINELDI som ledes av Sintef Energi og har et budsjett på 360 millioner kroner. I et pilotprosjekt blir batteri som spenningsstøtte testet ut i Sandnes.

 • - Kombinasjonen av de to undersjøiske kabelsystemene «NO-UK» og «Skagenfiber» vil skape robusthet og møte de stadig økende kravene til en førsteklasses digital infrastruktur i Norge.

  Altibox etablerer ny fibervei ut av Norge

  En ny fiberkabel mellom Norge og Danmark slutter ringen i Altibox sin nye fiber-ring Euroconnect-1. Når kabelen står ferdig i 2020 skal fiberen tilknyttes Altiboxnettet for å tiltrekke internasjonale datasenteraktører til Norge. Den nye strekningen vil dermed kunne bidra til betydelige forretningsmuligheter for Norge.  

 • Tre ansatte i gule Lyse-jakker og hjelm på befaring ved kraftlinje

  Lyser ut trainee stillinger

  Lyse Elnett starter et nytt trainee-program. Målet er å ta inn 4 kandidater som skal innom alle avdelinger i selskapet. Søknadsfrist er 20. januar.

 • Teknolgi og smarte byer

  Bereder grunnen for de store aktørene

  - Strømnett og tilgang til fiber blir den viktigste grunnen til at de store aktørene som Google og Amazon skal kunne etablere seg på Kalberg i Time kommune, sier Eirik Gundegjerde, direktør for strategiske prosjekter i Lyse. 

 • NorthConnect

  Lønnsom klimakabel

  - NVEs analyser viser at den planlagte strømkabelen mellom Norge og Skottland, NorthConnect, gir høy samfunnsøkonomisk lønnsomhet og grunnlag for god velferdsproduksjon. I tillegg er NorthConnect et meget godt klimatiltak som hvert år vil redusere klimautslippene i Storbritannia med omkring 2 millioner tonn CO2. Det er like mye som en million personbiler slipper ut i året, sier konserndirektør Leiv Ingve Ørke i Lyse.

Viser fra 61 til 72 av totalt 500 artikler

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS