For media

Her vil du finne vårt bildearkiv og Lyse TV, i tillegg til pressemeldinger, kontaktinformasjon for pressinformasjon og pressebilder. Vi har også gjort tilgjengelig publikasjoner og presentasjoner fra Lyse.

 • Tester bruk av batteri

  Lyse Elnett deltar i forskningsprosjektet CINELDI som ledes av Sintef Energi og har et budsjett på 360 millioner kroner. I et pilotprosjekt blir batteri som spenningsstøtte testet ut i Sandnes.

 • - Kombinasjonen av de to undersjøiske kabelsystemene «NO-UK» og «Skagenfiber» vil skape robusthet og møte de stadig økende kravene til en førsteklasses digital infrastruktur i Norge.

  Altibox etablerer ny fibervei ut av Norge

  En ny fiberkabel mellom Norge og Danmark slutter ringen i Altibox sin nye fiber-ring Euroconnect-1. Når kabelen står ferdig i 2020 skal fiberen tilknyttes Altiboxnettet for å tiltrekke internasjonale datasenteraktører til Norge. Den nye strekningen vil dermed kunne bidra til betydelige forretningsmuligheter for Norge.  

 • Tre ansatte i gule Lyse-jakker og hjelm på befaring ved kraftlinje

  Lyser ut trainee stillinger

  Lyse Elnett starter et nytt trainee-program. Målet er å ta inn 4 kandidater som skal innom alle avdelinger i selskapet. Søknadsfrist er 20. januar.

 • Teknolgi og smarte byer

  Bereder grunnen for de store aktørene

  - Strømnett og tilgang til fiber blir den viktigste grunnen til at de store aktørene som Google og Amazon skal kunne etablere seg på Kalberg i Time kommune, sier Eirik Gundegjerde, direktør for strategiske prosjekter i Lyse. 

 • NorthConnect

  Lønnsom klimakabel

  - NVEs analyser viser at den planlagte strømkabelen mellom Norge og Skottland, NorthConnect, gir høy samfunnsøkonomisk lønnsomhet og grunnlag for god velferdsproduksjon. I tillegg er NorthConnect et meget godt klimatiltak som hvert år vil redusere klimautslippene i Storbritannia med omkring 2 millioner tonn CO2. Det er like mye som en million personbiler slipper ut i året, sier konserndirektør Leiv Ingve Ørke i Lyse.

 • Juledekorasjon med granbar og stearinlys i rød krukke med elektriske lys i bakgrunnen

  Tips for elsikker jul

  Julen nærmer seg med stormskritt og mange ser fram til en koselig julefeiring med sine nærmeste. Med enkle tips og råd unngår vi at desember også i år blir en måned med mange boligbranner.

 • Når strømbruken går opp, øker naturlig nok også den samlede mengden strøm som skal transporteres gjennom strømnettet. Flere eksperter mener at dette vil føre til høyere kostnader for norske husholdninger gjennom nettleien. Det fastslår rapporten at er misvisende. Foto: Zhang Kenny / Unsplash

  Rapport viser stor økning i strømforbruk mot 2030

  At strømforbruket øker er noe de fleste vet - men hvor mye det er snakk om har inntil nå ikke vært konkret. Med den nye rapporten som Energi Norge lanserte i dag går det tydelig frem at det innen 2030 er snakk om en økning på 25 prosent men trolig en mindre nettleie enn antatt.

 • Ullandhaugtårnet representerer en stor del av regionens fortid - og fremtid. Foto: Atle Tegle Åmodt.

  Lyse blir eier av Ullandhaugtårnet

  Lyse har inngått avtale med Telenor Eiendom om overdragelse av det regionale landemerket Ullandhaugtårnet. Avtalen ble inngått denne uken, og formell overtakelse er planlagt i løpet av våren 2020.

 • Kabelen til England blir en del av et større fibernettverk som Altibox etablerer, Euroconnect-1, som skal sørge for en robust og førsteklasses digital infrastruktur.

  Altibox bygger fiber over Nordsjøen til England

  Lyse-konsernet vil gjennom sitt heleide datterselskap Altibox etablere en europeisk fiberring som skal styrke Norge som datasenternasjon. Operatør Altibox og partnerne i et konsortium skal bygge ny 700 km lang fiberkabel mellom Norge og Storbritannia.

 • Gir Viking-kamp til 3500 barn og unge

  Når Viking møter Rosenborg på søndag, sitter det minst 3500 barn og unge blant publikum, med billetter fra Lyse – klare for en gratis og forhåpentligvis minnerik kampopplevelse.

 • Med elbilen som batteri

  Lyse tester ut en helt ny type lader for elbil som både kan lade elbilen, men som også kan fungere som en strømforsyner til boligen, med en oppladet elbil som strømkilde. Slik vil elbilen kunne bli en del av strømnettet.

 • Smartere bruk av strømnettet

  Elektrifiseringen av Norge vil gi folk lavere energikostnader. For å få til dette, trenger vi en ny prismodell for nettleie, skriver Knut Kroepelien i Energi Norge og Knut Lockert i Distriktsenergi.

Viser fra 49 til 60 av totalt 500 artikler

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS