For media

Her vil du finne vårt bildearkiv og Lyse TV, i tillegg til pressemeldinger, kontaktinformasjon for pressinformasjon og pressebilder. Vi har også gjort tilgjengelig publikasjoner og presentasjoner fra Lyse.

 • Innovation Lab ble lansert under Nordic Edge denne uken. - Dette gir oss muligheten til å løfte frem selskaper som kan  tilby smarte og bærekraftige løsninger til et internasjonalt marked, "sier Karl Fjelde Nevland, prosjektleder for Nordic Edge Innovation Lab. Foto: Nordic Edge.

  Lyse investerer i Nordic Edge Innovationlab 

  Lyse har gått sammen med Microsoft, Smedvig, Stavanger kommune, Sparebank 1 SR-Bank og Tieto for å øke andelen smartby-løsninger i det internasjonale markedet ved å etablere Nordic Edge Innovation Lab.  

 • - Internet of Things vil nå i økende grad gjør seg gjeldene i energi-markedet. Dette sammen med flere prosumere vil medføre store endringer for tradisjonelle energiaktører. Derfor er dette også hovedfokus i den norske piloten her i Stavanger, sier daglig leder i Innovasjon FoU i Lyse, Dagfinn Wåge.

  Fremtidsenergi lagres i batteri  

  Hvordan kan store batteripakker minske utslippet av co2 og samtidig gjøre hverdagen enklere - og bedre? Svaret på dette ligger i EU-prosjektet Invade som blant annet Lyse er en viktig del av. Denne uken var alle de 12 partnerne som er med, samlet i Stavanger.  

 • Aina og Berge

  Lyse møter morgendagens behov

  Tirsdag åpnes dørene for Nordic Edge Expo i Stavanger Forum. Lyse blir å finne i “Urban Energy”-paviljongen med temaet «We ❤ tomorrow».

 • Gulemalte master på fjellet ved Høgsfjorden med fjellet Uburen på andre siden av fjorden.

  Konsesjon gitt til ny kraftlinje

  Det er gitt endelig konsesjon til ny kraftlinje mellom Lysebotn og Fagrafjell i Sandnes og Time kommuner, samt ny transformatorstasjon. Prosjektet er nødvendig for å sikre god og stabil forsyning av strøm til regionen.

 • Visualisering som viser hvordan ny kraftlinje gjennom Randaberg kan se ut over et grønt jorde med steinmur.

  Nye linjealternativ utredes

  Program for utredning av ny kraftlinje mellom Stavanger via Randaberg til Rennesøy er bestemt av Norges vassdrags- og energidirektoratet. Det kom inn 138 høringsuttalelser.

 • Smart city mini

  Lyse og UiS sammen om grønne løsninger

  Årets Nordic Edge Expo tar blant annet for seg partnerskap for bærekraftig byutvikling. Les hva rektor ved UiS, Klaus Mohn, mener må til for å få til et grønt skifte innen forskning. 

 • Store ting på gang på Lyngsvatn

  Et godt stykke utenfor allfarvei, 700 meter over Lysefjorden, pågår et stort rehabiliteringsarbeid av dam Lyngsvatn. I løpet av 2019 og 2020 skal nye krav fra myndighetene tilfredsstilles og resultatet vil bli en flott dam til glede for turgåere i området.

 • Utbygging

  Lyse med halvårsresultat på 541 millioner kroner

  Lyse-konsernet hadde et resultat på 541 millioner kroner i første halvår 2019, mot 474 millioner første halvår i fjor.

 • Refleksgutt

  Best i vest for 18. året på rad 

  Refleksvest til 1. klassingene er en av aktivitetene Lyse er aller mest glad i. Nå er høstens utdeling snart i mål, med god hjelp fra Attende.  

 • Masterstudentene Kari Walstad og Martine Halvorsen Sønju ved et tre utenfor Lyse Elnett sitt kontorbygg.

  Studenter i stort demoprosjekt

  Hvordan skal vi få en framtid med elfly, elskip og elbusser uten at sikringen går? To masterstudenter ved NTNU har i sommer hjulpet Lyse med å se på fleksibilitet i framtidens strømnett.

 • Ved hjelp av en ny digital løsning har Altibox fått bedre kontroll på hele verdikjeden og alle prosesser tilknyttet utbygging av fiber i Norge. Målet er å kunne grave mer fiber. Morten Hjallum i Geodata og Stian Berg i Viken Fiber er her avbildet i Sandvika, hvor det skal legges over 8000 meter med fiber fra Sandvika til Billingstad. Foto: Brand Studio.

  Fiber til alle enda kjappere

  Over 1,2 millioner nordmenn bruker bredbåndstjenestene fra Altibox. Nå satser internett- og TV-leverandøren stort på geografiske løsninger for å vinne ytterligere markedsandeler.

 • Smartbyveikart

  Skal rydde i smartbyjungelen

  Norske kommuner får endelig én nasjonal veiviser for sine mange smartbysatsinger.

Viser fra 37 til 48 av totalt 500 artikler

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS