Bjørn Honningsvåg gleder seg til å være vert når 1000 delegater fra hele verden samles i Stavanger i juni
Bjørn Honningsvåg gleder seg til å være vert når 1000 delegater fra hele verden samles i Stavanger i juni. Foto: Fredrik Ringe, Lyse

1000 eksperter til Stavanger

I juni kommer 1000 deltakere fra hele verden til Stavanger for å lære mer om utfordringer innen vannkraft og hvordan de kan løses. Det er den norske damkomité i samarbeid med International Centre for Hydropower (ICH) i Trondheim som arrangerer den 25. International Comission on Large Dams-kongressen.

- Dette gir oss en unik mulighet til å vise fram norsk vannkraft- og damekspertise for bransjefolk fra hele verden. Det er veldig kjekt å ha fått dette arrangementet til Stavanger, sier Bjørn Honningsvåg, administrerende direktør i Lyse Produksjon og leder for organisasjonskomiteen.

Mange turer
Han er glad for samarbeidet med ICH som blant annet bidrar til et sterkt vitenskapelig program gjennom hele kongressuken.
Honningsvåg forteller at det i forbindelse med konferansen er lagt opp til flere turer for å besøke ulike anlegg i nærheten av Stavanger, deriblant Titania, Ulla-Førre, Jørpeland Kraft og Dam Svartevatn
- Vi har mange spennende anlegg i nær Stavanger. Norge er unik i verdensmålestokk ved at vi har en stor andel dammer knyttet til vannkraft, sier han.
Det blir i tillegg en utstilling under konferansen hvor Lyse skal ha stand. Det nye kraftverket Lysebotn2 er selvsagt tema på standen til Lyse.

Årets tema
Internatioanl Commision on Large Dams (ICOLD) er en internasjonal organisasjon som formidler kunnskap, og gjennom et stort antall komiteer utarbeider publikasjoner på høyt faglig nivå. I tillegg til damtekniske spørsmål er også miljø, sosioøkonomiske forhold og bærekraftig utnyttelse av vannressurser viktige arbeidsområder.
Den internasjonale konferansen arrangeres fra 13. til 20. juni.
- Vi har arbeidet hardt over lang tid for å få konferansen til å bli en suksess både faglig og sosialt, og ikke minst få vise fram det beste av norsk kunnskap på området. Målet er at denne uken skal gi en flott opplevelse og gi minner for livet for dem som kommer, sier Honningsvåg.
Temaene på konferansen spenner vidt. Siden arrangementet er i Norge har det vært naturlig å fokusere på vannkraft, og første del av uken arrangeres det derfor et eget symposium der dammer benyttet til vannkraftformål er hovedsaken. Eksempler på temaer er konsekvenser av klimaendringer, innovativ utvikling av vannkraft i utviklingsland og risikostyring ved drift av vannkraftanlegg.  

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS