For media

Her vil du finne vårt bildearkiv og Lyse TV, i tillegg til pressemeldinger, kontaktinformasjon for pressinformasjon og pressebilder. Vi har også gjort tilgjengelig publikasjoner og presentasjoner fra Lyse.

 • Røldal Suldal Kraft

  Lyse og Hydro fullfører vannkraftavtale

  Lyse og Hydro kunngjorde i oktober 2020 at de planla å slå sammen deler av sin respektive vannkraftproduksjon i Sør-Norge til et felles vannkraftselskap. Transaksjonen ble sluttført 31. desember.

 • Ny strømkabel mellom Norge og Tyskland 

  Med åpningen av utenlandskabelen NordLink blir norsk vannkraft for første gang koblet direkte til det tyske markedet. Det gir kraftprodusenter som Lyse mulighet til å tilby mer vannkraft til kontinentet, samtidig som fornybar kraft fra sol og vind kan komme norske forbrukere til gode. Det er godt nytt for klimaet og samfunnet.  

 • Ullandhaugtårnet vil lyse opp i år som før, men med litt ekstra snert på belysningen, og med et lite lysspill morgen og ettermiddag.

  Lyser opp julen

  Med nye lys på regionens største juletre, musikkvideo og pop-up konserter til glade innbyggere, forbereder Lyse en fin desember. Det hele starter med direktesendt lystenning på riksdekkende TV første søndag i advent.  

 • Nye Opstad transformatorstasjon er bygget i betongelementer der den vestre halvdelen er i rødbrun jordfarge.

  Strømhistorie på Jæren

  Nye Opstad transformatorstasjon er nå satt i drift og erstatter den nær 70 år gamle stasjonen på nabotomten. Det er også bygget ny kraftledning inn til ny stasjon. Fornyelsen er viktig for å tilrettelegge for elektrifisering og vekst.

 • Bildet viser overløp ved Hagavatn, Hetland kraftstasjon. (foto: Daniel Sjøberg, Lyse)

  Fulle magasin og mer vann i vente

  Vannmagasinene i fjellet fortsetter å fylles med alt regnet som er meldt. Status fra Lyse er at alle vannmagasinene nå er breddfulle.

 • Altibox åpnet ny fiberkabel mellom Norge og Danmark

  En ny 173 kilometer lang fiberkabel mellom Hirtshals og Larvik er nå i drift.

 • UiS-forskere innen partikkelfysikk og kosmologi fikk Lyses forskningspris

  Et ungt og ambisiøst forskningsmiljø som har bidratt til at UiS har posisjonert seg i det nasjonale og internasjonale landskapet i fysikk, er tildelt Lyses forskningspris for 2019.

 • Aktørene i Elnett21-prosjektet stilt opp sammen med Tina Bru ved en kvit vegg og glassgangen på flyplassen på Sola

  - Trenger prosjekter som Elnett21

  Olje- og energiminister Tina Bru berømmer pilotprosjektet Elnett21. - Det skjer store omstillinger i samfunnet, og vi trenger aktører som går foran og ser nye muligheter slik dere gjør, sa olje- og energiministeren.

 • Altibox-partnerskapet har Norges mest fornøyde kunder

  For 11. år på rad har Altibox de mest fornøyde bredbåndskundene i landet.

 • Hilde Merete Aasheim i Hydro og Eimund Nygaard i Lyse.

  Lyse og Hydro etablerer felles vannkraftselskap

  Lyse og Hydro går sammen om kraftverk på Sør-Vestlandet og etablerer et nytt selskap som blir en av landets største vannkraftaktører. Det nye selskapet med base i Rogaland vil eies med 74,4 prosent av Lyse og 25,6 prosent av Hydro. Navnet blir Lyse Kraft DA.

 • Åpne grøfter med omkjøringsskilt har blitt et vanlig syn i Storhaugs gater. Nå lukkes grøftene.

  Varmt vann i rørene før jul

  Åpne grøfter, omkjøring for syklende, kjørende og gående er i ferd med å bli historie. Som takk for tålmodigheten får byen klimavennlig energi til bruk i flere bydeler og en rekke kommunale bygg og næringsbygg. Fjernvarme-aksen er snart komplett.

 • Bidrar til heldigitalt Nordic Edge  

  Mye av teknologien som tidligere bare er snakket om – blir kanskje suksessfaktoren når årets Nordic Edge inviterer til heldigital konferanse med live-sending fra kryss og tvers i Europa.  

Viser fra 1 til 12 av totalt 500 artikler

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS