Lyse Produksjon AS

Lyse Produksjon har det kommersielle ansvaret for alle kraftverk i Lyse konsernet.

Lyse Produksjon er selskapet i Lyse som styrer produksjon og salg av regulerbar fornybar vannkraft. Med høyt kvalifiserte ansatte og teknologi har selskapet det som trengs for en optimal produksjonsstyring, og bidrar til å få høyest mulig verdi på vannet i alle våre kraftanlegg. Selskapet har en finansiell kraftportefølje og valutaportefølje for risikostyring av produksjonsinntektene.

Selskapet driver også tradingvirksomhet i egen regi og forvalter eksterne og interne kraftporteføljer. Selskapet utfører analyse, anmeldings- og avregningsfunksjonene på engrosnivå for hele konsernet.

I september 2018 åpnet kraftverket Lysebotn 2. Kraftverket erstatter det gamle, Lysebotn 1 og gir en økning i fornybar kraftproduksjon. Lysebotn 2 er Nord-Europas mest moderne kraftverk der grenser er testet og der en fallhøyde på 680 meter jobber sammen med to spreke Francisturbiner. Årsproduksjon vil ligge på rundt 1 500 GWh fornybar energi. Det er nok strøm til cirka 75.000 boliger hvert år. Det nye kraftverket har blitt bygget samtidig som det gamle kraftverket har vært i full drift.

Som følge av en avtale med Norsk Hydro vil Lyse Produksjon overta kommersielt ansvar for Røldal Suldal kraftverkene fra sommeren 2021. Dette øker kraftproduksjonen som Lyse Produksjon forvalter med over 3 TWh per år til totalt 9,5 TWh, noe som gjør Lyse Produksjon til norges tredje største aktør i kraftmarkedet. 

 

 

 

Sindre Ims

Sindre Ims

Administrerende direktør i Lyse Produksjon AS

Ledelsen

  • Administrerende direktør: Sindre Ims
  • Økonomisjef: Bjørn Christer Skjæveland
  • Teknologidirektør: Sindre Tøsse

 

 

 

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS