Lyse Produksjon AS

Lyse Produksjon eier kraftverk og er ansvarlig for drift og vedlikehold, vannhusholdning og produksjonsstyring.

Lyse Produksjon er selskapet i Lyse som produserer og selger regulerbar fornybar vannkraft. Med høyt kvalifiserte ansatte og teknologi har selskapet det som trengs for en optimal produksjonsstyring, og bidrar til å få høyest mulig verdi på vannet i alle våre kraftanlegg. Selskapet har en finansiell kraftportefølje og valutaportefølje for risikostyring av produksjonsinntektene.

Selskapet driver også tradingvirksomhet i egen regi og forvalter eksterne og interne kraftporteføljer. Selskapet utfører analyse, anmeldings- og avregningsfunksjonene på engrosnivå for hele konsernet og har i tillegg noen få eksterne kunder.

I september 2018 åpnet kraftverket Lysebotn 2. Kraftverket erstatter det gamle, Lysebotn 1 og gir en økning i fornybar kraftproduksjon. Lysebotn 2 er Nord-Europas mest moderne kraftverk der grenser er testet og der en fallhøyde på 680 meter jobber sammen med to spreke Francisturbiner. Årsproduksjon vil ligge på rundt 1 500 GWh fornybar energi. Det er nok strøm til cirka 75.000 boliger hvert år. Det nye kraftverket har blitt bygget samtidig som det gamle kraftverket har vært i full drift.

Bjørn Aase Honningsvåg

Administrerende direktør i Lyse Produksjon AS

Ledelsen

  • Administrerende direktør: Bjørn Aase Honningsvåg
  • Økonomisjef: Bjørn Christer Skjæveland
  • Driftsdirektør: Linda Haugvaldstad
  • Kommersiell direktør: Sindre Ims
  • Teknologidirektør: Sindre Tøsse

 

 

 

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS