Altibox

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Selskapet har hovedkontor i på Mariero i Stavanger. Rundt 40 lokale og regionale fiberselskaper leverer fibertjenester fra merkevaren Altibox til mer enn 500.000 oppkoblede husstander i Norge og Danmark.

Helt siden oppstarten har Altibox satset på kompromissløs fiberteknologi. Hver kunde har sin egen fiberkabel helt inn i husveggen, og kan dermed ha hele båndbreddekapasiteten for seg selv - med like høy fart både opp og ned.

I desember 2011 var Altibox den første norske tv-leverandøren som lanserte lineære tv-kanaler på datamaskin, nettbrett og smarttelefon. Altibox-appen lar kundene se på tv-kanaler og til å kjøpe eller leie filmer og serier fra hvor som helst i Norge med god internettforbindelse. Altibox sin filmportal har et stort utvalg av film og serier som kan kjøpes eller leies. Filmportalen kan konsumeres på tvers av dekoder, nettbrett og mobil.

Sommeren 2017 lanserte selskapet nye Altibox TV, som binder sammen "vanlig" TV, strømmetjenester, filmer, opptak, radio, apper i ett sømløst underholdningsunivers. Ett år etter ble tjenesten brukt av mer enn 100.000 kunder. I mai 2018 ble Altibox-appen lansert på Apple TV.

Altibox-kundene har alltid brukt mye båndbredde. Allerede i 2008 koblet Altibox opp den første privatkunden med internettkapasitet på 1000/1000 megabit (1 gigabit) per sekund. I perioden fra 2013 til 2015 økte trafikken i fibernettet med hele 250 prosent per kunde, og høsten 2015 ble farten på grunnpakken skrudd opp til 40/40 Mbit/s. Fra og med 2016 har bredbåndskundene hatt tilbud om hastigheter på 1000/1000 Mbit/s (1 gigabit).  

For niende året på rad har Altibox de mest fornøyde og lojale privatkundene på bredbånd. Det viser EPSI Norges nasjonale kundeundersøkelse i 2018.

Thomas Skjelbred

Administrerende direktør

Ledelsen

  • Administrerende direktør: Thomas Skjelbred
  • Produktdirektør: Morten Eilertsen
  • Direktør for strategi- og forretningsutvikling: Ane Marte Hausken
  • Kommersiell direktør: Stian Røisland
  • Økonomisjef: Ingrid Vestvik
  • Teknologidirektør: Atle Soma 
  • Administrasjonssjef: Hilde Fagerland Farrag

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS