Personvernerklæring

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson.

Vi har utarbeidet denne personvernerklæringen for å informere om hvordan Lyse AS som morselskap i Lyse-konsernet behandler personopplysninger om eksterne personer, inkludert hvordan vi samler inn og bruker informasjonen om besøkende på denne nettsiden.

Du kan lese mer om personvern knyttet til data som behandles om deg som kunde av Lyse:

https://www.lyse.no/personvern/ og https://www.lysenett.no/personvern
 

Behandlingsansvarlig
Det er administrerende direktør i Lyse AS som er hovedansvarlig for at behandlingen av personopplysninger er i tråd med gjeldende personvernlovgivning. Lyse-konsernet har også utnevnt et personvernombud som skal være en ressursperson både for virksomheten og de registrerte i spørsmål vedrørende personvern og sikre at vi følger personopplysningsloven.

 

Vår behandling av personopplysninger på denne nettsiden:
Nyhetsbrev

Du har mulighet til å melde deg på vårt nyhetsbrev via denne nettsiden ved å angi din e-postadresse. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev lagres oppgitt e-postadresse, sammen med tidspunkt for når påmeldingen ble gjort, i databasen som benyttes av vår publiseringsløsning (CorePublish).
Denne databasen driftes av vår tekniske leverandør av nettsiden. Dersom du velger å melde deg av vårt nyhetsbrev slettes e-postadressen fra databasen.

 

Deling og sosiale medier
Vi har lagt inn muligheten til å videresende artikler i e-post og å dele artikler i sosiale medier. E-postadresser som brukes til å videresende artikler logges ikke, Videre håndtering av data som deles i sosiale medier reguleres av din avtale med det aktuelle nettsamfunnet.

 

Analyseverktøy
Lyse AS samler besøksstatistikk for sine nettsider ved hjelp av analyseverktøyene Google Analytics og Hotjar Heatmap. Opplysningene benyttes til å analysere hvordan brukerne anvender nettstedet slik at videreutvikling av nettstedet skal kunne dekke brukernes behov i størst mulig grad.

Vi administrerer disse verktøyene ved hjelp av Google Tag Manager. Google Analytics og Google Tag Manager er levert av Google, Inc («Google»). Hotjar er levert av Hotjar Ltd. («Hotjar»). Både Google Analytics og Hotjar bruker informasjonskapsler. Disse brukes av Google og Hotjar for å analysere hvordan besøkende anvender nettsidene våre. Lyse tar vekk de siste sifrene fra din IP-adresse før informasjonen blir lagret av Google Analytics. Dette gjør at Google kan anslå din geografiske plassering, men IP-adressen kan ikke benyttes for å identifisere deg.

Lyse har kommersielle avtaler med Google Analytics og Hotjar som garanterer at brukerne vil være anonyme og at ingen personlig identifiserbar informasjon sendes eller deles.

Google bruker denne informasjonen for å vurdere din bruk av nettsidene våre, og lager rapporter til oss om aktiviteten på nettstedet, og for å tilby andre tjenester som benytter informasjon om aktiviteten på nettsidene våre. Google kan bare overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom en tredjepart behandler informasjonen på vegne av Google.

Lyse har aktivert demografidelen av Google Analytics, som gjør at vi mottar anonym og aggregert demografidata fra Google. Denne innsikten brukes til videreutvikling av nettsidene.

Gjennom bruk av nettsidene våre, godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten som er spesifisert i dette dokumentet, og at Google kan benytte disse opplysningene for det formålet som er beskrevet.

Hvis du ikke ønsker at Lyse skal samle inn anonyme data fra deg, kan du melde deg av her:

 

Cookies (informasjonskapsler)
Når du besøker vårt nettsted, vil nettleseren din laste ned informasjonskapsler («cookies»). Dette er små tekstfiler som utveksles mellom nettleseren din og vårt nettsted og som brukes for å få nettstedet til å fungere best mulig.

Her kan du lese mer om hvilke cookies som brukes på lysekonsern.no: Lenke til cookies

Som nettbruker kan du velge å avvise lagring og bruk av informasjonskapsler. Vi anbefaler nettstedet nettvett.no for beskrivelse av hvordan du kan akseptere eller avvise informasjonskapsler («cookies»).

Bruk av cookies er en standard funksjonalitet som benyttes av de fleste nettsteder. Alle moderne nettlesere aksepterer bruken av cookies som standard, men de gir likevel mulighet til at man kan deaktivere bruken av disse. Vi gjør videre oppmerksom på at nettsiden muligens ikke vil fungere som forventet dersom man skrur av bruken av cookies. På lysekonsern.no bruker vi cookies til bl.a. å generere besøksstatistikk gjennom Google Analytics og for å vite hvilken enhet du bruker (mobil, nettbrett, type nettleser etc.), slik at det er mulig å tilpasse visningen av innholdet på best mulig måte. Ingen personopplysninger lagres i cookies på dette nettstedet.

 

Andre personopplysninger vi behandler:
Registrering av kontaktpersoner
For å kunne registrere seg som leverandør eller representant for leverandør i vårt innkjøpssystem, må man oppgi informasjon om kontaktperson. Vi lagrer også kontaktinformasjon til andre relevante kontaktpersoner.

Vi har behov for å holde kontakt med våre leverandører for å følge opp anskaffelser, herunder tilbud, avklaringer, kontrakt, bestillinger og leveranser, og samler derfor inn kontaktinformasjon til relevante personer hos leverandøren. Vi har også noen ganger behov for å holde kontakt med personer hos andre forretningsforbindelser eller kontaktpersoner i det offentlige myndigheter.

Omfanget av opplysningene vi lagrer er svært begrenset og knyttet til personenes rolle hos leverandør eller andre virksomheter vi har kontakt med. Vi vurderer at vi har en berettiget interesse i henhold til Personvernforordningen sin Artikkel 6.1 f) i å lagre og bruke kontaktopplysninger for dialog med leverandører og andre eksterne kontaktpersoner som samhandler med Lyse AS i egenskap av sin profesjonelle rolle.

 

Registrering av søknader til Lyse Spirer
På websiden https://spirer.lyse.no kan lag og foreninger legge inn søknad for å bli med i trekning om støtte fra Lyse. Ved registrering av søknad samtykker man til at Lyse kan bruke den registrerte informasjonen til å behandle søknaden. Vi innhenter her kun de opplysningene vi trenger for å behandle søknaden.

Dersom det lastes opp bilde av laget/foreningen sammen med søknaden (valgfritt), vil dette kunne bli brukt i forbindelse med kommunikasjon av Lyse Spirer.

 

Hvem deler vi informasjonen med?
Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter uten ditt eksplisitte samtykke, men vi bruker underleverandører til å bistå med drift av IT-plattform og disse kan behandle personopplysninger på våre vegne i henhold til databehandleravtaler vi har inngått. Disse leverandørene leverer systemplattform og har ikke innsyn i personopplysningene som behandles i systemene. De vil kun behandle personopplysninger i henhold til databehandleravtaler vi inngår og kun utføre behandling på vår instruks.

 

Dine rettigheter
Som registrert i våre systemer, har du lovfestet rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.
Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.
Du kan finne mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på nettsidene til Datatilsynet.

 

Henvendelser og spørsmål om personvern
Dersom du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger eller trenger hjelp til å gjøre bruk av dine rettigheter, ta kontakt med din kontaktperson i Lyse AS eller eventuelt med Kundesenteret.

Lyse har også utnevnt et personvernombud som skal være en ressursperson både for virksomheten og de registrerte i spørsmål vedrørende personvern.

 

Kontaktinformasjon:
Marit Ramstad Garvik
e-post: personvernombud@lyse.no.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

 

  • Cookies

    ​​​​​​​Når du besøker vårt nettsted, vil nettleseren din laste ned informasjonskapsler («cookies»). Dette er små tekstfiler som utveksles mellom nettleseren din og vårt nettsted og som brukes for å få nettstedet til å fungere best mulig.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS