Automatiske strømmålere

Som en følge av Norges vassdrags- og energidirektorats forskrift om AMS (automatiske målesystemer), skal Lyse hjem til alle sine over 140 000 nettkunder for å installere ny automatisk strømmåler innen 1. januar 2019.

Fordeler for kunden og for Lyse
Med en ny automatisk strømmåler slipper kunden å lese av strømmen. Måleren sender hver time automatisk målerstanden til Lyse, og regningen vil alltid være en nøyaktig refleksjon av det strømmen koster når kunden bruker den. Gjennom kundens sider på Lyses nettsider eller en applikasjon til smarttelefonen og nettbrettet blir det enkelt for kunden å holde full oversikt over strømbruken.

For Lyse innebærer nye målere hos alle nettkunder på sikt et mye bedre og mer nøyaktig bilde av kapasitetssituasjonen i nettet.  Utrullingen av målerne henger også sammen med en stadig mer omfattende instrumentering av nettstasjoner for å styrke oversiktsbildet ytterligere.

Stor logistikkoperasjon
Dette er Lyses største logistikkutfordring noensinne. Oppgaven å besøke absolutt alle i vår region stiller høye krav både til kundekommunikasjon i forkant av installasjonen og til montørene som faktisk skal utføre jobben.

De som har fått og vil få nye målere fram til senhøsten 2014 er de som har bestilt lys- eller varmestyring fra Smartly. Når Lyse begynner en større utrulling mot slutten av 2014 og godt ut i 2015 vil hovedvekten av målerinstallasjoner være hos kunder som får montør på besøk av andre grunner. Det kan være kunder som skal bytte hjemmesentral fra Altibox, eller som har bestilt smarthusprodukter fra Smartly.

I 2016 vil en geografisk og dedikert utrulling av målere være godt i gang. For mer informasjon se www.lysenett.no

Strømleverandører og nettselskap må nå innhente fødselsnummer for alle strømkunder. Mer om dette kan du finne her: Se informasjon fra NVE

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS