Kulturtilbudet i Stavanger konserthus har gledet regionens befolkning i fem år.
Kulturtilbudet i Stavanger konserthus har gledet regionens befolkning i fem år.

Stavanger konserthus feirer fem år

1,2 millioner har besøkt Stavanger konserthus siden åpningen i 2012. Opplevelsene har stått i kø, og Lyse er stolt hovedsponsor for regionens storstue.

Fem år er gått siden kronprins Haakon foretok den offisielle åpningen av Stavanger konserthus. 1,2 millioner fått oppleve et arrangement i konserthuset, og besøkstallene ligger på rundt 250 000 i året. Målet med den nye storstuen i regionen var å tilby et variert kulturtilbud i alle sjangre, ikke bare symfoni og opera som konserthusene kanskje er mest kjent for å huse.

Vi ba administerende direktør Per-Harald Nilsson oppsummere noen av høydepunktene i programmet så langt. Nilsson understreker at det blir subjektivt, men prøver seg på et sammendrag av fem år med nye Stavanger konserthus.

- Åpningen av kronprins Haakon selvsagt. Jan Garbareks konsert i forbindelse med Maijazz 2013. Rogaland teaters oppsetting av Teaterkonsert Mozart. Jeg vil også trekke frem konserten med Rufus Wainwright i 2014, og forestillingen med Nederlands Dans Theater 2013 er definitivt et høydepunkt i danseprogrammet. Orgelprogrammet i konserthuset er også unikt, Nils Henrik Asheim har trukket verdenseliten av organister hit. På den klassiske siden har høydepunktene stått i kø, og Europa Galante og Fabio Biondis i 2013 utpeker seg særlig. Stavanger symfoniorkesters virksomhet. orkesterets virksomhet, tror jeg jeg vil peke på. Oppsettingen av La Traviata i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett må også nevnes.

Det er altså liten tvil om at Stavanger konserthus bidrar til et variert og rikt kulturliv i byen og regionen, men Nilsson sier at det ikke hadde vært mulig uten et engasjert næringsliv i regionen gjennom Konserthusalliansen, hvor Lyse er med som hovedsponsor.

- Stavanger konserthus er et fantastisk samlested for et kulturelt, mangfoldig tilbud som gleder mange ulike målgrupper i eierkommunene våre. Som partner i Konserthusalliansen bidrar Lyse til at konserthuset kan ha stor bredde i programmet sitt, det har vært viktig motivasjon for samarbeidet, sier Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse.

I tillegg til sponsorsamarbeidet leverer også Lyse både lys, varme, kjøling og fibernett gjennom en egen energisentral i parkeringshuset i konserthuset. Dette er en del av Bjergsted-utbyggingen, hvor også skoler, kuppelhallen, boliger og næringsbygg i området forsynes av miljøvennlig energi. 

Lyse gratulerer med dagen, og ser frem til flere spennende oppsetninger i Stavanger konserthus i fremtiden. 

 

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS