Mandag 9. november besøker statssekretærnivå Reynir Jóhannesson og departementsråd Villa Kulild Lyse og datasenteret Green Mountain på Rennesøy.
Datasenteret Green Mountain på Rennesøy er lokalisert 175 meter inni fjellet i haller som tidligere ble brukt som Natos ammunisjonslagre.

Statssekretær på Lyse-besøk

Mandag 9. november besøker statssekretærnivå Reynir Jóhannesson og departementsråd Villa Kulild Lyse og datasenteret Green Mountain på Rennesøy.

- Lyse har vært en pioner innen utbygging og utvikling av fiberbasert bredbånd. Vi er interessert i å se og lære om hvordan selskapet har bygget opp Altibox til å bli en nasjonal tilbyder av bredbåndstjenester, sier statssekretær Reynir Jóhannesson.
 
Departementet ønsker også å høre om erfaringene fra Norges største datasenter, Green Mountain på Rennesøy. Det er lokalisert 175 meter inni fjellet i haller som tidligere ble brukt som Natos ammunisjonslagre. Lyse er allerede en viktig leverandør til Green Mountain, og er også en av kundene som lagrer data i senteret.  
– Vi ønsker å få innblikk i en industri i sterk vekst, og hvor Norge med tilgang til grønn og fornybar energi kan ha komparative fortrinn. Vi ønsker flere slike etableringer, derfor har regjeringen foreslått redusert el-avgiftssats for datasentre i sitt forslag til statsbudsjett for 2016, sier Jóhannesson.
 
Program for besøket:
kl. 1100-1230  Utvikling av fiberbredbånd
kl. 1245-1330  Smarte hjem og helse
kl. 1345-1430  Reise til Green Mountain, Rennesøy.
kl. 1430-1616  Omvisning og tema datasenter

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS