Et mangfold av studenter, representanter fra næringslivet og fra høyskole var tilstede på Energirikes konferanse.
Et mangfold av studenter, representanter fra næringslivet og fra høyskole var tilstede på Energirikes konferanse.

Et skritt inn i arbeidslivet

Hvert år sender Lyse flere av sine ferievikarer for å delta på EnergiRikes studentforum i Haugesund. I år var det hele ni stykker som tok turen over Boknafjorden for å være med på konferansen.

I forbindelse med den årlige EnergiRike-konferansen som har pågått denne uken i Haugesund, arrangeres det også en todagers samling for studenter og nyutdannede. Her har studentene mulighet til å knytte kontakter og få litt faglig påfyll, og i den anledning ble sommervikarer fra flere avdelinger i Lyse sendt for å delta. På programmet stod blant annet flere inspirasjonsforedrag, der Lyses egen Ove Jølbo var en av foredragsholderne. Han kunne fortelle mye om hvordan Lyse jobber og om hvilken retning konsernet er på vei. Konserndirektøren for organisasjon synes det er viktig å delta på arrangementer som dette.

­–  For Lyse er jo dette en måte å synliggjøre seg på og bli sett av studenter som om ikke lenge er på vei ut i arbeidslivet. Det er jo også flott at ferievikarene fra EnergiRikes medlemsbedrifter kan samles for å dele kompetanse seg i mellom, og at de allerede nå har mulighet til å samarbeide på kryss av selskapene.

Ove Jølbo, konserndirektør organisasjon i Lyse, Svein Olav Simonsen, regionsdirektør i NHO Rogaland, og Liv Reidun Grimstvedt, ny prorektor ved Høgskulen på VestlandetSvein Olav Simonsen, regionsdirektør i NHO Rogaland, og Liv Reidun Grimstvedt, ny prorektor ved Høgskulen på Vestlandet, var blant de andre som kom for å snakke med studentene. Sammen virket de veldig spente på hva studentene skulle komme frem til i sine caseoppgaver i løpet av det neste døgnet.

Nyttig erfaring med kul premie
På dag to var det praktisk arbeid som stod på agendaen for de utsendte sommervikarene fra Lyse. Grovt sett gikk det ut på å lage en presentasjon hvor man trekker frem hva som gjør Vestlandet som bosted og arbeidsplass attraktivt, og hva som kan forbedres for å trekke flere folk til regionen. Oppgaven er utformet av  en rekke av EnergiRikes medlemsbedrifter og i år var den noe annerledes enn tidligere.

– Tidligere har vi hatt oppgaver hvor man kommer frem til en løsning, men i år ville bedriftene ville ha en oppgave hvor de fikk vite mer om hva den yngre generasjonen tenker om fremtiden, noe som de kanskje kan ta med seg videre i sine egne planer, forklarer Sandra Aarskaug, en av arrangørene for årets studentforum.

Etter et par timer med intens jobbing og fem forskjellige presentasjoner var det endelig klart for å kåre en vinner. Samtlige grupper fikk mye skryt for hvordan de valgte å løse oppgaven, men til slutt var det Gruppe 1 som stakk av med seieren. Her var det blant annet Lars Kristian Eidsheim fra Lyse Elnett og Knut Martin Breivik fra Lyse Produksjon med på å dra førsteplassen i land.

– Oppgaven var ganske åpen, noe som førte til at vi hadde muligheten til å være veldig kreative med presentasjonen. Hele prosessen har vært utrolig lærerik og det er alltid gøy med seier, sa Knut Martin.

Premien var deltakelse på denne ukens EnergiRike-konferanse hvor deltakerne fikk presentere oppgaven sin for både toppolitikere og bransjefolk. Det synes gutta både er spennende og skummelt.

– Kult å få være med på, men også litt skremmende med tanke på hvor mange flinke folk som sitter i publikum, avslutter Lars Kristian.

Følg oss:Følg oss på Instagram Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på LinkedIn 

Personvern Copyright © Lyse AS